Η ζάχαρη είναι μια ιδιαίτερα εθιστική τροφή και όσο την καταναλώνουμε τόσο πιο πολύ αυξάνεται η εξάρτησή μας από αυτή. Οι βλαβερές της συνέπειες στον υγεία και τη σιλουέτα μας είναι γνωστές και αν θέλεις να απεξαρτηθείς τότε θα πρέπει να προσπαθήσεις για ένα χρονικό διάστημα... 

Μεθόδευσε λοιπόν τις κινήσεις σου με αυτές τις συμβουλές και σε λίγες εβδομάδες θα νιώσεις την διαφορά στο σώμα και τη διάθεσή σου:

Μείνε χορτάτη

Προσπάθησε να τρως ένα υγιεινό σνακ κάθε 3-4 ώρες. Φρούτα, γιαούρτι, ανάλατους ξηρούς καρπούς, ακόμα και ξερά δαμάσκηνα που "κλέβουν" τη γλυκιά γεύση και έτσι δεν θα μπαίνεις στον πειρασμό να πεινάς ενδιάμεσα. 

Ξεδίψασε 

Οι άνθρωποι πολλές φορές μπερδεύουν την πείνα με την δίψα. Έτσι καλό είναι όταν νιώσεις ότι πεινάς, πριν αναζητήσεις κάτι να φας (ειδικά αν δεν έχει περάσει πολύ ώρα από το τελευταίο σου γεύμα) να πιείς νερό. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι στην πραγματικότητα διψούσες και το αίσθημα πείνας να φύγει. 

Σκέψου θετικά

Πες στον εαυτό σου ότι "μπορείς" να μην είσαι εξαρτημένη! Αν πιστεύεις πως το να αντισταθείς στη ζάχαρη είναι δύσκολο, τότε θα είναι όντως δύσκολο για εσένα. Άλλαξε λοιπόν αυτόν τον αρνητισμό πιστεύοντας και λέγοντας πως μπορείς να το καταφέρεις.