Ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Προετοιμασία: 15΄
Ψήσιμο: 20΄
Μαγείρεμα: 20΄
Κόστος: €2,20 η μερίδα
ΣΥΝΤΑΓΗ: MAKHΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλου (από στήθος) ή 4 (από μπούτι)
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών (ψυγείου ή από βιολογικό κύβο)
500 γρ. ρύζι (μπασμάτι ή νυχάκι)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μουστάρδα
1/3 κ.γ. τζίντζερ (πιπερόριζα), τριμμένο
1/3 κ.γ. ξερό κόλιαντρο, τριμμένο
1/3 κ.γ. μπούκοβο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο και το μισό λάδι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, για 15 λεπτά, γυρνώντας 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αποσύρουμε και κόβουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά. Το σουρώνουμε, το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το καρότο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
ΣΑΛΤΣΑ: Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μεγάλο κουτάλι. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.
TIPS: Προσθέστε 100 γρ. πικάντικο τυρί της αρεσκείας σας (π.χ. γραβιέρα ή φέτα) σε κυβάκια, αλλά και επιπλέον λαχανικά, όπως αρακά, για μια πιο πλούσια εκδοχή.
Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα με βραστό κοτόπουλο.
ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr