Σε κάθε μέρος του κόσμου, κάθε χώρα, κάθε πολιτισμό, υπάρχει ένα γεγονός που είναι κοινό: οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες. Γιατί όμως τελικά συμβαίνει αυτό; Γιατί αυτή είναι μια παγκόσμια αλήθεια;

Στην Δ. Ευρώπη οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο από 3 χρόνια (Μ. Βρετανία) έως 6 χρόνια (Αυστρία, Ισπανία, Ελλάδα) περισσότερο από τους άνδρες. Στην Αν. Ευρώπη η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη με τις γυναίκες από τη Ρουμανία και την Πολωνία να ζουν 7-8 χρόνια περισσότερο από τους άντρες, ενώ στην Λευκορωσία, τη Ρωσία και τη Λιθουανία η αντίστοιχη διαφορά εκτοξεύεται στα 12 χρόνια (άντρες: 63 έτη, γυναίκες: 75 έτη).

Ακόμα και σε χώρες όπου το προσδόκιμο ζωής στους άντρες είναι μεγαλύτερο (σε Καναδά, Κύπρο, Ισραήλ και Ιαπωνία οι άνδρες ζουν μέχρι τα 80) οι γυναίκες βγαίνουν και πάλι νικήτριες με μέσο όρο θανάτου τα 82 χρόνια (στην Ιαπωνία είναι 84).

Η ερώτηση επομένως απλή: Γιατί συμβαίνει αυτό; Η απάντηση όμως δεν είναι απλή υπόθεση και μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για ποιο λόγο οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες.

Θεωρίες υπάρχουν πολλές...

Τα χρόνια εργασίας για παράδειγμα είναι μία από αυτές. Σύμφωνα με έκθεση του Men's Health Forum (MHF) και του ιδρύματος Work Foundation, οι άνεργοι άντρες ...

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ