Από την εποχή της τελευταίας τούρμπο Ferrari, της F40, έχουν περάσει 26 χρόνια για να ανακοινωθεί πριν από μερικούς μήνες η California T. Όπως έχουμε γράψει, οι εξελίξεις στην ιταλική φίρμα τα επόμενα χρόνια θα είναι ραγδαίες αφού θα δούμε και αρκετά υβριδοποιημένα μοντέλα. Έως τότε, τον ερχόμενο Μάρτιο θα δούμε δεύτερο μοντέλο της Ferrari με turbo κινητήρα, την M458-T.

Ουσιαστικά, θα είναι μία φρεσκαρισμένη εκδοχή της 458 Italia όπου ο ατμοσφαιρικός V8 4.5 των 570 PS θα αντικατασταθεί από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 3.8 με διπλά turbo. Σχετικά με τον αισθητικό τομέα αναμένεται να υπάρχουν επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, πιο επιθετική αεροδυναμική, νέοι LED προβολείς κ.α., ενώ στο εσωτερικό το ηχοσύστημα της Harman Kardon θα συνδυάζεται με το Apple CarPlay (όπως και στην California T).

Το νέο μοτέρ θα αποδίδει 680 άλογα και η M458-T θα είναι αρκετά πιο γρήγορη από τα 3,6 sec που χρειάζεται η 458 Italia για το 0-100 και θα έχει ελαφρώς αυξημένη τελική από τα 315 km/h. Σημαντικά μικρότερες θα είναι και οι τιμές της κατανάλωσης (13,3 lt/100 km), καθώς και της εκπομπής CO2 (307 g/km). Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον σύγχρονο τούρμπο κινητήρα της Ferrari, καθώς και για τους cross-plane V8!

Πηγή: caroto.gr