Μπορεί να έχουμε βγει εκτός ελέγχου κάποιες φορές, αλλά αυτό μόνο κακό μπορεί να κάνει στον εαυτό μας, στην υγεία μας, αλλά και στις σχέσεις με τους γύρω μας γενικότερα. Ο αυτοέλεγχος είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να βρούμε διεξόδους να διοχετεύουμε και να κατευνάζουμε τον θυμό μας, μέχρι να σκεφτούμε πιο ώριμα τις όποιες καταστάσεις...

Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε όταν νιώσετε τον θυμό να σας κυριεύει:

Ασκηθείτε:

Η άσκηση κάνει θαύματα στην εκτόνωση του συσσωρευμένου θυμού. Διαφορετικά είδη άσκησης δουλεύουν καλύτερα για διαφορετικούς ανθρώπους: Κάποιοι ξεσπάνε με "επιθετική" άσκηση, όπως το kick boxing ή η εντατική αερόβια άσκηση, άλλοι προτιμούν την ηρεμία που προσφέρουν μέθοδοι όπως η γιόγκα ή το pilates (που δουλεύουν και με την αναπνοή) .

Αναπνεύστε

Ο διαλογισμός παράγει αισθήματα ευτυχίας και γαλήνης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που μελέτησε την επίδραση του διαλογισμού στον εγκέφαλο βουδιστών μοναχών. Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Richard Davidson από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον, εξηγεί ότι καθώς το πρώτο βήμα του διαλογισμού είναι η αναπνοή, μπορούμε όλοι να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τουλάχιστον αυτήν.

Μην το σκέφτεστε

Βάλτε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς, διαβάστε ένα βιβλίο και γενικά κάντε κάτι που θα αποσπάσει την σκέψη σας. Προσοχή: Οι αντιπερισπασμοί που δημιουργείτε στον εαυτό για να αποσπάσετε την προσοχή σας, θα πρέπει να είναι κάτι που απαιτεί την πλήρη προσοχή σας!

Βγάλτε το από μέσα σας

Κατά προτίμηση, όχι με τον άμεσα ενδιαφερόμενο αν δεν είστε έτοιμοι ακόμα, αλλά με κάποιον που εμπιστεύεστε, που ξέρετε ότι δεν θα σας κρίνει για όποια βαριά κουβέντα ξεστομίσετε και που –ιδανικά– έχει την τάση να βλέπει την θετική πλευρά των πραγμάτων ή ακόμα και να τα διακωμωδεί. Αν γελάσετε, θα ηρεμήσετε.

Ακούστε μουσική

Η μουσική έχει πάμπολλες ευεργετικές επιδράσεις στην ψυχολογία μας. Δεν έχει σημασία τι μουσική θα βάλετε, αρκεί να είναι η αγαπημένη σας μουσική. Το ότι η κλασική μουσική ηρεμεί τα πνεύματα δεν ισχύει για τους ανθρώπους που σιχαίνονται την κλασική μουσική καθώς επίσης για τους φαν του είδους, οι "έντονες" μουσικές, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες μπορούν να κατευνάσουν άμεσα τον θυμό!