Παρένθετη μητέρα σε ένα ορφανό καγκουρό των δέντρων έγινε ένα...θηλυκό γουάλαμπι (σ.σ είδος μικρόσωμου καγκουρό) στον ζωολογικό κήπο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία, ένα περιστατικό που σύμφωνα με τους κτηνιάτρους σημειώνεται για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά.

Η παρένθετη μητρότητα μεταξύ διαφορετικών ειδών του ζωικού βασιλείου δεν έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν αλλά εφαρμόστηκε υποχρεωτικά στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο όταν η μητέρα του δενδρόβιου καγκουρό σκοτώθηκε από την πτώση κλαδιού.

"Δεν είχαμε ιδέα ότι το γουάλαμπι με τα κίτρινα πόδια θα δεχόταν το μωρό καγκουρό των δέντρων, αλλά αν θέλαμε να σώσουμε τη ζωή του μωρού καγκουρό έπρεπε να δοκιμάσουμε την τύχη μας", δήλωσε ο κτηνίατρος Ντέιβιντ ΜακΛέλαντ.
Το καγκουρό των δέντρων ορφάνεψε τον Νοέμβριο και ήταν πολύ μικρό ακόμη για να ανατραφεί με μπιμπερό.
Στο παρελθόν, ο ζωολογικός κήπος χρησιμοποίησε γουάλαμπι ως παρένθετες μητέρες για μωρά γουάλαμπι από άλλο είδος, αλλά δεν είχε χρησιμοποιήσει μητέρα γουάλαμπι για να μεγαλώσει μωρό καγκουρό. Και φαίνεται ότι το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία.

"Ενθουσιαστήκαμε όταν επιβεβαιώσαμε ότι το μωρό καγκουρό πέρασε το πρώτο κρίσιμο 24ωρο", δήλωσε ένας υπεύθυνος του κήπου.
Το ορφανό, ο Μακάγια, έβγαλε για πρώτη φορά το κεφάλι του από τον μάρσιπο γύρω στα τέλη Ιανουαρίου.
Παρέμεινε με την παρένθετη μητέρα του για 3,5 μήνες και τώρα τον ταϊζουν οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου.