Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ορισμένες τροφές προκαλούν υπερβολικό φούσκωμα στις γυναίκες με αποτέλεσμα αφενός να μη νιώθουν ευχάριστα και αφετέρου να μην τους επιτρέπει να βάλουν τα στενά τους τζιν.

Αν βέβαια έχετε συνεχές και επίμονο φούσκωμα καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα γιατρό αφού μπορεί να είναι το σύμπτωμα κάποιας πάθησης.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αυτές είναι οι πέντε τροφές που προκαλούν ανεπιθύμητες καταστάσεις.

1ον: Πικάντικες τροφές

Αυτά τα τρόφιμα (κάρυ, τσίλι σε σκόνη, κρεμμύδια και πιπέρι) έχουν αποδειχθεί ότι ερεθίζουν το βλεννογόνο του στομάχου το οποίο προκαλεί μια ακραία συσσώρευση των οξέων. Τα οξέα του στομάχου προκαλούν αέρια και φούσκωμα. 

2ον: Λιπαρά ή τηγανητά

Τρόφιμα όπως τα ντόνατς, το τηγανητό κοτόπουλο και τα μπέργκερ θέλουν αρκετό χρόνο να χωνευτούν, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Ο μακρύς χρόνος πέψης επιτρέπει στο αέριο να συσσωρευτεί στο πεπτικό σωλήνα και έτσι προκαλεί φούσκωμα. 

3ον: Αλάτι

Το αλάτι είναι ένα από τα χειρότερα τρόφιμα για το φούσκωμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο το οποίο προκαλεί κατακράτηση υγρών. Ελέγξτε τις ετικέτες προϊόντων προσεκτικά γιατί βρίσκεται παντού!

4ον: Τεχνητά γλυκαντικά

Ένας αριθμός τροφίμων και ποτών χρησιμοποιούν τεχνητά γλυκαντικά όπως ασπαρτάμη, σακχαρίνη, σορβιτόλη, ξυλιτόλη, μαννιτόλη, κυκλαμικά και σουκραλόζη. Αυτές οι γλυκαντικές ουσίες παραμένουν στο στομάχι σας, δεδομένου ότι δεν μπορούν να αφομοιωθούν.Τα βακτήρια ζύμωσης θα προκαλέσουν αέρια που θα οδηγήσουν σε φούσκωμα.

5ον: Ορισμένα λαχανικά

Ορισμένα λαχανικά θα πρέπει να αποφεύγονται, δεδομένου ότι προκαλούν περισσότερα φυσικό αέριο από κάποια άλλα. Αν είστε ευαίσθητοι θα πρέπει να αποφύγετε τα λαχανικά όπως τα ψημένα φασόλια, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, κουνουπίδι, φακές, φασόλια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα αέρια που προκαλούνται από αυτά τα λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και αίσθηση δυσφορίας.