Κάθε τύπος φιλικών βακτηρίων παρουσιάζει κάποια οφέλη στην υγεία μας και με πάνω από 400 διαφορετικούς τύπους προβιοτικών, που έχουν αναγνωριστεί, οι ερευνητές μόλις έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν τους ρόλους τους και τα πλεονεκτήματα του καθενός...

Πηγές προβιοτικών βακτηριών είναι κατά κύριο λόγο τα γαλακτοκομικά προϊόντα και συγκεκριμένα, το γιαούρτι, το ξινόγαλα, το γάλα με πρόσθετα προβιοτικά και το κεφίρ.

Σύμφωνα με μακροχρόνιες έρευνες, τα προβιοτικά:

- Αυξάνουν τον μεταβολισμό και βοηθούν στην καύση λίπους

- Βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

- Βελτιώνουν τη λειτουργία του γυναικολογικού και ουροποιητικού συστήματος

- Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

- Μειώνουν τη δυσανεξία στη λακτόζη

- Αυξάνουν την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά καλύτερα τη βιταμίνη Β και το ασβέστιο

- Έχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες

- Μειώνουν τις παρενέργειες από τη χρόνια χρήση φαρμάκων

-Ανακουφίζουν από την διάρροια που προκαλείται από την χρήση αντιβιοτικών

-Βοηθούν στην αντιμετώπιση λοιμώξεων

-Βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από δυσανεξία στην λακτόζη

-Βελτιώνουν μερικούς τύπους εκζεμάτων στα βρέφη  και στα παιδιά

-Μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης

-Μειώνουν την πιθανότητα ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου