Νέα βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLOS One αναφέρει ότι κάτι βασικό που αλλάζει στην εξωτερική εμφάνιση των γυναικών είναι το χρώμα του δέρματος, το οποίο γίνεται πιο... κόκκινο!

Οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτό μπορεί να σηματοδοτεί την κορύφωση της γονιμότητας και εξελίχθηκε να είναι λιγότερο εμφανής αφού ο έλεγχος ή η απόκρυψη της ωορρηξίας έχει πλέον περισσότερα οφέλη.  

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής την Δρ Χάννα Ρόουλαντ, μελέτησε τις αλλαγές στο χρώμα του δέρματος του προσώπου 22 γυναικών καθ΄ όλη τη διάρκεια ενός μήνα.

Οι ερερυνητές τις φωτογράφιζαν καθημερινά χωρίς make-up χρησιμοποιώντας ειδικό φωτογραφικό φακό και στη συνέχεια, επιλέγοντας δείγματα δέρματος με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού προγράμματος από το μάγουλο κάθε γυναίκας, εντόπισαν πότε οι γυναίκες ήταν περισσότερο γόνιμες.

Η ερυθρότητα του προσώπου αν και άλλαζε σημαντικά κατά τη διάρκεια του μήνα, κορυφωνόταν κυρίως κατά την ωορρηξία!

H Δρ Ρόουλανt εξηγεί: "Οι γυναίκες δεν διαφημίζουν την ωορρηξία τους, αλλά τελικά αυτό υποδηλώνεται αθόρυβα όπως δείχνει και η μελέτη μας, αλλά και όπως άλλες έχουν δείξει ότι στη συγκεκριμένη φάση του κύκλου τους είναι ελκυστικότερες στους άνδρες. Τελικά, η απόχρωση του προσώπου μπορεί να είναι ένα σημάδι της ωορρηξία της γυναίκας, όπως συμβαίνει και σε άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά. Ωστόσο, η ερυθρότητα του προσώπου δεν είναι αυτό που προσέχουν οι άνδρες, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να είναι ένα κομμάτι στο παζλ της έλξης μεταξύ των δύο φύλων" .