Τηγανίτες με μπανάνες & σοκολάτα
ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 4΄
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
2 ώριμες μπανάνες
2 αβγά
½ λοβός βανίλιας, τα σποράκια ή 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
4 κ.σ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
3 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα + 2-3 κ.σ. για το τηγάνισμα
2/3 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε και τα κομμάτια σοκολάτας και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελάχιστο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα στο κέντρο (χωρίς να το απλώσουμε). Ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να απλώσει λίγο, να αφρατέψει και να ροδίσει από κάτω. Γυρίζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως.