ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄      
ΨΗΣΙΜΟ: 40΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30΄    
ΚΟΣΤΟΣ: 2,40€ η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: MIXAΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ριγανάτο ψαρονέφρι με μουστάρδα
Υλικά
4 χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρι), 180-200 γρ. το καθένα
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα 
2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. ξερή, τριμμένη
10 ώριμα ντοματίνια, κομμένα στα 4 ή ½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ 
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμός από 1 λεμόνι 

Εκτέλεση 
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε ψαρονέφρι σε 3-4 μενταγιόν (ροδέλες πάχους 3-4 εκ.). Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με το λάδι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον ½ ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις). Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και μοιράζουμε μέσα το μείγμα των υλικών. Τα κλείνουμε γύρω γύρω σαν φακέλους (για ασφάλεια, κολλήστε τις ενώσεις με αλευρόκολλα, βλ. σελ. 43) ή τα δένουμε με σπάγκο και τα βάζουμε στον φούρνο, μέσα σε ταψί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 40 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκό ξηρό κρασί, που το πέρασμα από δρύινο βαρέλι τού χάρισε επιπλέον όγκο και πολυπλοκότητα, όπως το Chardonnay από το αμπελοτόπι Μαρμαριάς του Κτήματος Τσέλεπου. Α.Ν.Α.