ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30΄       
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,80 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Υλικά
½ δόση σπιτικό πουρέ 
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (από λάπα, κιλότο ή ποντίκι*) 
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. ντοματάκια κονκασέ (κονσέρβα) 
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
200 γρ. φέτα
αλάτι & πιπέρι 

Εκτέλεση 
Κιμάς: Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώστε να «σπάσουν» καλά τα κομμάτια του κιμά. Ρίχνουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και ½ ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε με προσοχή, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό σε μεγάλα πιάτα, στη μέση μοιράζουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε με τη φέτα και λίγο πιπέρι. 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Την επόμενη φορά, φτιάξτε ένα λευκό πιλάφι. Σερβίρετέ το στο κέντρο του πιάτου και από πάνω απλώστε τον κιμά, στον οποίο κατά το μαγείρεμα θα προσθέσετε ένα ξυλάκι κανέλας και 5-6 κόκκους μπαχαριού. Από πάνω θα προσθέσετε τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Ένα μαλακό, φιλικό, κόκκινο ξηρό κρασί, όπως το Γιορτή της εταιρείας Σεμέλη, που αναδεικνύει τη χαριτωμένη πλευρά του Αγιωργίτικου. α.ν.α.

TIPS: Ο κιμάς από λάπα είναι κατάλληλος για μαγειρέματα καθώς περιέχει αρκετό λίπος και το αποτέλεσμα είναι πιο μαλακό και πιο νόστιμο. Αν θέλετε να περιορίσετε τα λιπαρά, χρησιμοποιήστε πιο άπαχα κομμάτια, όπως κιλότο ή ποντίκι.