ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄     
ΒΡΑΣΙΜΟ: 8΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 40΄    
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Υλικά 
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι 
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
250 γρ. τυρί φέτα, σε κύβους
250 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο ή ψημένο, σε κύβους 
15 ελιές Καλαμών, απύρηνες 
15 πράσινες ελιές, απύρηνες 
5 κ.σ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 
5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1½ κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα ή 1½ κ.γ. ξερή, τριμμένη 
25 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1½ ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη
αλάτι & πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
5 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο 
¾ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 
αλάτι 
2 πρέζες μπούκοβο

Εκτέλεση 
Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι, το αφήνουμε να βράσει για 8 λεπτά και το σουρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και από πάνω τα ζυμαρικά. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε ώστε τα ζυμαρικά να πάρουν γεύση από το λάδι και το αλάτι. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τη φέτα, το κοτόπουλο, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τα ντοματίνια και τη ρόκα και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά με το χέρι ή με μεγάλο κουτάλι. 
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μπούκοβο, στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν και να ενωθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε. 

TIPS: Μπορείτε να ψήσετε ή να βράσετε φιλέτα από στήθος ή μπούτι. Ωστόσο, για περισσότερη νοστιμιά, προτιμήστε να ψήσετε ή να βράσετε ολόκληρο κοτόπουλο και έπειτα να το ξεκοκαλίσετε. 
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα ή από κάποιο άλλο μαγείρεμα.