Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
240 γρ. λευκή σοκολάτα, τριμμένη
2 κρόκοι αβγού
3 κ.σ. λικέρ μαστίχα 
50 ml κρέμα γάλακτος
250 ml κρέμα γάλακτος, σε παχύρρευστη μορφή 
80 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, χοντροκομμένα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗ
10-12 μπισκότα σοκολάτας 
λίγο κακάο
λίγη λευκή σοκολάτα, σε φλοίδες ή τριμμένη 


ΜΟΥΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Εκτέλεση
ΜΟΥΣ 
1.Βάζουμε τη λευκή σοκολάτα σε μεγάλο μπολ και την κρατάμε στην άκρη.
2.Βάζουμε τους κρόκους και το λικέρ σε ένα άλλο μπολ και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
3.Βράζουμε τα 50 ml της κρέμας γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα στους κρόκους, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν. 
4.Αδειάζουμε το μείγμα ξανά στο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά (όχι να βράσει). 
5.Προσθέτουμε την κρέμα στο μπολ με τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
6.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τα μπισκότα στο μείγμα της λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας. 
7.Μοιράζουμε σε μικρά βαζάκια τη μους και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. 


 


ΣΥΝΘΕΣΗ
8.Σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια, πασπαλίζουμε με κακάο και φλοίδες λευκής σοκολάτας και σερβίρουμε.