ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ (1 μακρόστενη φόρμα για κέικ)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 4 - 6 ώρες   
ΚΟΣΤΟΣ: € 0,80 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΥΛΙΠΑΚΗ

Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητα σε κακάο: 72%), χοντροκομμένη 
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητα σε κακάο: 50%-55%), χοντροκομμένη 
250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
3 κρόκοι αβγών 
1 σφηνάκι νερό
25 γρ. μίνι pretzels (προαιρετικά), θα τα βρείτε στα ράφια των σουπερμάρκετ ή σε καταστήματα ξηρών καρπών 

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις κουβερτούρες και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν εντελώς τα υλικά και να ομογενοποιηθούν. Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) ζεσταίνουμε τους κρόκους με το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν οι κρόκοι. Μεταφέρουμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και το μείγμα να χλιάνει. Στρώνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα (κατά προτίμηση σιλικόνης, για να ξεφορμάρεται εύκολα). Βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να κρυώσει καλά. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με τα μίνι pretzels. 
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε. 

TIP: Μπορεί το γαρνίρισμα με pretzels να σας ξενίζει, καθώς πρόκειται για ένα αλμυρό σνακ. Γενικώς το αλάτι ενισχύει τη γεύση της σοκολάτας, οπότε αξίζει να κάνετε μια δοκιμή. Εναλλακτικά, γαρνίρετε τον κορμό με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

Πηγή: alatikaipiperi.gr