Καγιανάς με λουκάνικα, μανιτάρια & ανθότυρο
Υλικά:
2 ριγανάτα λουκάνικα, σε λεπτές ροδέλες
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε φέτες
1 ματσάκι σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο ή 2 κ.σ. ξερό, τριμμένο
10 αβγά
100 ml γάλα
200 γρ. ανθότυρο, χοντροτριμμένο
2 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. ξερή,
τριμμένη
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τα λουκάνικα με τα μανιτάρια και το σχοινόπρασο. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και, τέλος, βάζουμε το ανθότυρο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε με την μαντζουράνα. Τα ανακατεύουμε όσο γίνεται λιγότερο, μέχρι να «δέσουν» τα αβγά. Tο μυστικό είναι να μην παραψήσουμε τα αβγά, αλλά να τα κατεβάσουμε από τη φωτιά μόλις αρχίσουν να πήζουν για να είναι αφράτα, αλλά όχι ωμά.
TIPS: Το αποξηραμένο σχοινόπρασο (τσάιβς) που θα βρείτε στα μπαχαράδικα θέλει μούλιασμα, προτού το χρησιμοποιήσετε, σε λίγο χλιαρό νερό.
Τα λευκά μανιτάρια (κουμπιά) ταιριάζουν το ίδιο καλά αν δεν βρείτε πορτομπέλο, μόνο που δεν θα έχετε τόσο έντονο άρωμα.
Πηγή: alatikaipiperi.gr