ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΒΡΑΣΙΜΟ: 5΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα
ΚΟΣΤΟΣ: €1,20 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

Υλικά 
250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη 
220 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη 
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
 
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (όχι να βράσει) και ρίχνουμε μέσα τις σοκολάτες (γάλακτος και υγείας). Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσουν. Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να δέσει η μους.
 
TIP: Αυτή η μους είναι ιδανική για τούρτες, αλλά και τάρτες. Η αναλογία σοκολάτας (γάλακτος/υγείας) μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. 
 

ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr