Γλυκιά πίτσα με ροδάκινα
<p>Το έχετε ξανακούσει...;</p>
ΓΙΑ 8-10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40´
ΨΗΣΙΜΟ: 10´
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΓΟΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
100 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένη
1 κ.σ. ζάχαρη
5 γρ. ξερή μαγιά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
100 ml κρέμα γάλακτος
240 γρ. φρέσκο τυρί
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
4 ροδάκινα, χωρίς τη φλούδα
4 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 λοβός βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
80 γρ. φουντούκια, καβουρντισμένα και σπασμένα
50 γρ. πικρή σοκολάτα, σε φλοίδες
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να λιώσουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά και την απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί πίτσας σε πάχος 0,5 εκ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις.
Ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε τη ζύμη σε μια σχάρα να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και την κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το φρέσκο τυρί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα αμυγδάλου, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά για να παραμείνει αφράτη.
ΡΟΔΑΚΙΝΑ
Κόβουμε τα ροδάκινα στα 8.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν τα ροδάκινα.
ΣΥΝΘΕΣΗ
Μόλις κρυώσει η ζύμη, απλώνουμε την κρέμα και από πάνω τοποθετούμε τα ροδάκινα ομοιόμορφα. Τέλος, διακοσμούμε με τα φουντούκια και τις φλοίδες σοκολάτας.
TIPS: Αντί για ροδάκινα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο φρούτο όπως επίσης και κάποιον άλλον ξηρό καρπό. Μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με γλάσο σοκολάτας, butterscotch (σάλτσα καραμέλας) ή μια μπάλα παγωτό.
ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr