Υλικά
4 τονάκια (περίπου 250 γρ. το καθένα), καθαρισμένα 
500 γρ. πατάτες, σε λεπτές ροδέλες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες
3 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες ή 500 γρ. ντοματάκια κονκασέ (από κονσέρβα)  
3 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φύλλο δάφνης 
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο. Περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί, ρίχνουμε τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε από πάνω τα τονάκια, αλατοπιπερώνουμε καλά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Ένα στιβαρό, λευκό ξηρό Chardonnay, όπως ο Μαρμαριάς από τον ομώνυμο αμπελώνα του Κτήματος Τσέλεπου στην Τεγέα. Α. Ν. Α.