Υλικά
Για την ζύμη

Σιμιγδάλι ψιλό 1600 γρ
Ελαιόλαδο 1 1/2 κούπα τσαγιού
Ζάχαρη 450 γρ
Μέλι 4 κουταλιές της σούπας
Νερό 1 κούπα του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 κούπα τσαγιού
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Αλάτι 1 πρέζα

Για το σιρόπι

Μέλι 1 ποτήρι νερού
Ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού
Νερό 1 ποτήρι του νερού
Λεμόνι 1 τις φλούδες του
Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Καρύδια ή αμύγδαλα 1/2 ποτήρι του νερού ψιλοκομμένα

Οδηγίες

Για την ζύμη : Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε κατσαρολάκι,το αδειάζουμε  σε μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε να απορροφηθεί το ελαιόλαδο,το σκεπάζουμε με πετσέτα καθαρή και το αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να φουσκώσει (ή το φτιάχνουμε από το προηγούμενο βράδυ). Βράζουμε το νερό, το μέλι, την ζάχαρη και την κανέλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο σιμιγδάλι, καθώς ζυμώνουμε. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά, να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι. Πλάθουμε μπαστούνια χοντρά  και τα κόβουμε με το μαχαίρι λοξά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.

Για το σιρόπι : Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί (εκτός από την κανέλα και τα καρύδια ή αμύγδαλα) για περίπου 7 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα φοινίκια, να απορροφήσουν αρκετή ποσότητα σιροπιού και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα και την κανέλα κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.