Της Σάσας Σταμάτη - FREDDO

O Βαγγέλης Περρής κάνει τη διαφορά, βγάζοντας προς τα έξω μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα του.

Ο γνωστός δημοσιογράφος πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες έκθεση φωτογραφίας στη Σύρο, για φιλανθρωπικό σκοπό. Ολα τα «κλικ» του παρουσιάστηκαν σε μία έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του γηροκομείου της Σύρου. Η έκθεση είχε την ονομασία «Camera 1» και περιελάμβανε εκατό φωτογραφίες.

Για τους καλά γνωρίζοντες, όμως, η παρουσία της Μαρίας Μπακοδήμου ήταν κάτι παραπάνω από έκπληξη. Μέχρι πρότινος ο κόσμος της ελληνικής show biz ήξερε ότι Βαγγέλης και Μαρία δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, μετά τις δηλώσεις του ενός για τον άλλον, όμως ο δημοσιογράφος μίλησε αποκλειστικά στη «Freddo» για την επανασύνδεσή τους.  «Η Μαρία με τίμησε στην έκθεση, ήταν ένας από τους φίλους που προσήλθαν και επιβεβαιώσαμε μια στροφή στη σχέση μας, που δεν είναι τωρινή. Είναι πολύ πιο παλιά απ’ όταν την πήραν χαμπάρι τα media.

Πρόκειται για μια υπόθεση που δεν είναι για δημοσιοποίηση και που αφορά εμάς τους δύο». Σε ό,τι αφορά την έκθεσή του, μας μίλησε για τις φωτογραφίες, τις οποίες έχει τραβήξει ο ίδιος με το κινητό του, που δεν χρησιμοποιεί και πολύ. «Περιλαμβάνει φωτογραφίες που τράβηξα κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου για το Instagram και είναι μια βόλτα στη Σύρο, που ήθελα να την αποτυπώσω και στο χαρτί. Εκανα αυτή την έκθεση με εκατό φωτογραφίες, που η καθεμιά τους κάτι έλεγε σε μένα». Στην ερώτηση γιατί το έκανε, η απάντηση είναι απλή: «Είναι η ευκολία, κατ’ αρχάς, να αποτυπώνεις μέσα από το κινητό αυτό που βλέπεις εκείνη την ώρα, χωρίς να παρεμβαίνει καμία μεγάλη προετοιμασία.

Ετσι, σκέφτηκα να συνδυάσω αυτή τη βόλτα με έναν σκοπό που με ενδιέφερε πάντα. Την ενίσχυση του γηροκομείου Σύρου “Αγιος Παντελεήμονας”. Οσοι φίλοι έρχονταν και ήθελαν να πάρουν κάποια φωτογραφία, με χαρά τούς τη δίναμε και εκείνοι με τη σειρά τους έδιναν ό,τι ήθελαν για τις ανάγκες του γηροκομείου».

Η Σύρος για τον Βαγγέλη Περρή σημαίνει πάρα πολλά, μερικά από τα οποία θέλησε να μας αποκαλύψει: «Είναι ο τόπος που φιλοξένησε τους δικούς μου όταν ήρθαν διωγμένοι από τη Μικρά Ασία και τους επέτρεψε να δημιουργήσουν οικογένεια και ρίζες. Εδώ πήγα σχολείο, εδώ έχω τους φίλους τους καρδιακούς και κάθε πέτρα της για μένα είναι μια ιστορία. Προσπαθώ αυτή τη σχέση να την κάνω πιο στερεή». Τον Βαγγέλη Περρή τίμησαν με την παρουσία τους πολλά πρόσωπα της show biz. Ανάμεσά τους η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Μιχάλης Μαρίνος, η Ελενα Σκουλά και πολλοί άλλοι, σε μια βραδιά που ο ίδιος είχε την τιμητική του για καλό σκοπό.