ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40΄
ΒΡΑΣΙΜΟ: 10΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 12 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΓΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΟΥΖΟ & ΠΑΣΤΕΛΙ
Υλικά
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Για το σεμιφρέντο 
200 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι 
4 κ.σ. νερό
6 κρόκοι αβγών
2 φύλλα ζελατίνης
8 κ.σ. ούζο
600 ml κρέμα γάλακτος, 
σε παχύρρευστη μορφή

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 
από κόκκινα φρούτα
200 γρ. ανάμεικτα φρούτα 
του δάσους, φρέσκα 
ή κατεψυγμένα 
100 ml νερό
30 ml χυμός λεμονιού
100 γρ. ζάχαρη
Για τη διακόσμηση
300 γρ. παστέλι με σουσάμι

Εκτέλεση
ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ: 
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι.
2. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για 10-15 λεπτά να κρυώσει λίγο.
3. Βάζουμε τους κρόκους στο μίξερ και τους χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι σαν κορδόνι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
5. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
6. Ζεσταίνουμε λίγο το ούζο και προσθέτουμε μέσα τις μαλακωμένες και καλά στυμμένες ζελατίνες. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να λιώσουν.
7. Αφήνουμε το ούζο να κρυώσει για 5 λεπτά και το ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων ενώ συνεχίζουμε να τα χτυπάμε.
8. Βγάζουμε το μείγμα κρόκων από το μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
9. Καλύπτουμε μια φόρμα του κέικ εσωτερικά με μεμβράνη, αδειάζουμε μέσα το σεμιφρέντο και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
10. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη για περίπου 8-10 ώρες, μέχρι να παγώσει.

ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ: 
11. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν λίγο τα φρούτα και να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει καλά, για περίπου 1 ώρα.

ΣΥΝΘΕΣΗ: 
12. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη, την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη προσεκτικά.
13. Περιχύνουμε με τη σάλτσα από κόκκινα φρούτα, σπάμε το παστέλι σε ακανόνιστα κομμάτια και σερβίρουμε.