ΓΙΑ 25-30 ΚΟΜΜAΤΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄     
ΒΡΑΣΙΜΟ: 2΄- 3΄      
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30΄ 
ΚΟΣΤΟΣ: €0,20  το κομμάτι

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΖΟΖΕΦ ΑΖΑΜ
 

Υλικά 
170 ml κρέμα γάλακτος, 
35% λιπαρά 
320 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη 
1 κ.γ. ρούμι, λικέρ πορτοκάλι ή όποιο άλλο λικέρ προτιμάτε 
250 γρ. τρούφα υγείας

Εκτέλεση 
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε προτού πάρει βράση και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Με μια σπάτουλα ή μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το ρούμι (ή το λικέρ) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να κρυώσει καλά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια (σε μέγεθος καρυδιού). Σε ένα ταψάκι απλώνουμε την τρούφα και κυλάμε επάνω ένα ένα τα σοκολατάκια ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνειά τους. 

ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr