ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45΄    
ΚΟΣΤΟΣ: €2,40 η μερίδα
 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΗΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Koτόπουλο με πάπρικα
Υλικά 
1 μεγάλο κοτόπουλο (1.800 γρ.-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
½ φλ. αλεύρι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. γλυκιά πάπρικα 
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3-4 κ.σ. γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
αλάτι & πιπέρι


 


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρώς. 


 


TIPS: Συνοδεύστε το φαγητό με ζυμαρικά (π.χ. ταλιατέλες) και τριμμένο τυρί.
Μην προσθέσετε το γιαούρτι ενώ το φαγητό είναι ακόμη στη φωτιά γιατί θα κόψει η σάλτσα. 


 


ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Μια πικάντικη, κόκκινη ξηρή Νεμέα ΠΟΠ θα κολάκευε αυτό το πιάτο, χωρίς να καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Μας αρέσει το Κτήμα Παλυβού, γιατί ισορροπεί όμορφα ανάμεσα στη δύναμη και στη φινέτσα. Α. Ν. Α.

πηγή: alati&piperi