Κοτόπουλο γιαουρτοταβάς
gioyrto
Περίεργα

Κοτόπουλο γιαουρτοταβάς

Συνοδέψτε το με λευκό κρασί


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄      
ΨΗΣΙΜΟ: 40΄
ΚΟΣΤΟΣ: €4 η μερίδα
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ

Υλικά
6 φιλέτα κοτόπουλου (από στήθος ή μπούτι), συνολικό βάρος: περίπου 1 κιλό 
αλάτι & πιπέρι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο 
1 πρέζα μπούκοβο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
χυμός  από 1 λεμόνι 
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
5 αβγά
1 κ.γ. ρίγανη 
1 κ.γ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 
120 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη  
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (στον αέρα). Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια το κάθε φιλέτο. Ρίχνουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι, το μπούκοβο, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί. Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αβγά, τη ρίγανη, τον δυόσμο και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μείγμα γιαουρτιού και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.  
 
TIPS: Για περισσότερη νοστιμιά, αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο λάδι και στα μπαχαρικά για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Η σάλτσα γιαουρτιού πήζει και σφίγγει μετά το ψήσιμο. Πρέπει να σκεπάζει εντελώς το κοτόπουλο, έως και ένα δάχτυλο. Το φαγητό μας τρώγεται και χλιαρό ή την επόμενη ημέρα. 
Συνοδεύστε το κοτόπουλο με μια δροσερή σαλάτα εποχής. 
 
ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Καθώς η φέτα με το ψήσιμο χάνει την οξύτητά της, μας επιτρέπει να διαλέξουμε ένα γεμάτο, λευκό ξηρό κρασί, με σύνθετο αρωματικό μπουκέτο και διακριτική παρουσία ξύλου, όπως το Ευχές Ερατεινές από την Πιερία. Α.Ν.Α.
 

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα