Υγρό κέικ σοκολάτας με παγωτό & κρέμα λεμόνι
<p>Eύκολο και γρήγορο</p>
ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΨΗΣΙΜΟ: 15΄
ANAMONH: 15΄
ΚΟΣΤΟΣ: €2,20 η μερίδα
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη
200 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
5 αβγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κιλό παγωτό (της αρεσκείας σας)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
300 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
Εκτέλεση
ΚΕΪΚ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, (στον αέρα). Σε μπεν μαρί (μπολ εφαρμοσμένο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα ανακατεύοντας με σπάτουλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα (ή μίξερ). Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ενωθούν καλά. Μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια (μέχρι τη μέση) και ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά σαντιγί.
ΣΥΝΘΕΣΗ: Τοποθετούμε μία μπάλα παγωτό πάνω από κάθε κέικ και γαρνίρουμε με τη σαντιγί.
TIP: Φροντίστε ο χρόνος ψησίματος των κέικ να μην ξεπεράσει τα 15 λεπτά, ώστε να μείνει υγρό το εσωτερικό τους.