Υλικά για 4-6 άτομα            

- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

- 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές

- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

- 5 αυγά

- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη

- 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί

- Τρίμματα σοκολάτας για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ, τις 5 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη για 4- 6 ώρες.
  • Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρίμματα σοκολάτας.