- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 5 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
- 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
- Τρίμματα σοκολάτας για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ, τις 5 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για 4- 6 ώρες.
Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρίμματα σοκολάτας.