ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄       
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 20΄      1
ΑΝΑΜΟΝΗ: 5΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,10 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Υλικά
1 δόση σπιτικό πουρέ 
4 χοιρινές μπριζόλες (λαιμού ή με κόκαλο) 
2 κ.σ. μείγμα πιπεριών (μαύρο, λευκό, πράσινο, ροζ), σε κόκκους 
8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 
Μπριζόλες: Σε ένα γουδί σπάμε τους κόκκους των πιπεριών. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις μπριζόλες, περιχύνουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με τα πιπέρια. Ανακατεύουμε και τρίβουμε το κρέας με τα χέρια ώστε να πάνε παντού, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10-15 λεπτά στην άκρη. Ζεσταίνουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες μαζί με το λάδι τους και τις σοτάρουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια) και ψήνουμε τις μπριζόλες για 12-14 λεπτά γυρνώντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τις σερβίρουμε ζεστές, σε μεγάλα πιάτα, πλάι στον πουρέ και τις περιχύνουμε με το λάδι από το τηγάνι. 

TIP: Μείγμα πιπεριών (μαύρο, λευκό, πράσινο, ροζ) σε κόκκους ή ακόμη και τριμμένο θα βρείτε χύμα σε καταστήματα μπαχαρικών, αλλά και συσκευασμένο (σε σακουλάκια, κουτιά και μύλους) σε παντοπωλεία και σουπερμάρκετ. 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Την επόμενη φορά, μόλις οι μπριζόλες είναι σχεδόν έτοιμες, θα τις σβήσετε με 100 ml λευκό ξηρό κρασί, θα προσθέσετε 1 κουταλιά μουστάρδα και μια πρέζα ξερό θυμάρι, θα ανακατέψετε με προσοχή και μόλις δέσει η σάλτσα θα σερβίρετε στο πιάτο με τον πουρέ.

ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Το λευκό κρέας και τα μπαχαρικά μάς οδηγούν σε λευκό ξηρό κρασί.