Τηγανιά με κοτόπουλο, πατάτες & φέτα
<p>Με θυμάρι, ούζο και ντοματίνια</p>
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 5΄
ΚΟΣΤΟΣ: €3 η μερίδα
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Υλικά
8 φιλέτα κοτόπουλου (από µπούτι)
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
4 πατάτες, σε λεπτές ροδέλες (πάχους 0,5 εκ.)
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.σ. µαραθόσπορο
2-3 κλαράκια φρέσκου θυµαριού, τα φυλλαράκια ή 1-2 κ.γ. ξερό, τριµµένο
100 ml ζωµός λαχανικών (ψυγείου ή από βιολογικό κύβο)
10 ντοµατίνια, κοµµένα στη µέση
100 γρ. φέτα, τριµµένη
αλάτι & πιπέρι
ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουµε το λάδι σε µέτρια φωτιά και τηγανίζουµε τις πατάτες 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουµε µε τρυπητή κουτάλα και τοποθετούµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουµε το κοτόπουλο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσει οµοιόµορφα. Ρίχνουµε το σκόρδο, συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 1 λεπτό και σβήνουµε µε το ούζο. Αφήνουµε 1-2 λεπτά να εξατµιστεί το αλκοόλ, προσθέτουµε τον µαραθόσπορο, το θυµάρι και τον ζωµό, σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για 10 λεπτά. Ρίχνουµε τις πατάτες και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για 10 λεπτά ακόµη. Σβήνουµε και αφήνουµε το σκεύος στη φωτιά. Ρίχνουµε τα ντοµατίνια, πασπαλίζουµε µε τη φέτα και σκεπάζουµε. Αφήνουµε για 5 λεπτά, αλατοπιπερώνουµε καλά και το σερβίρουµε ζεστό πασπαλίζοντας µε το ξύσµα λεµονιού.
TIP: Για πιο πιπεράτη γεύση, αλείψτε το κοτόπουλο µε 2 κ.σ. πικάντικη µουστάρδα προτού το σοτάρετε.
AΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Μια λευκή ξηρή Μαντίνεια, με γευστική και αρωματική συμπύκνωση, όπως για παράδειγμα η Astala από το Κτήμα Σπυρόπουλου. Α. Ν. Α.
ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr