ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 25 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ΩΡΑ
ΚΟΣΤΟΣ: € 0,60 το κομμάτι

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

Yλικά
500 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο 53%-55%), χοντροκομμένη 
250 γρ. κουλουράκια πορτοκαλιού (βλ. Κουλουράκια πορτοκαλιού), χοντροκομμένα
350 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (χωρίς το σιρόπι), ψιλοκομμένο
200 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα 
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ 
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης (ποτέ με μεταλλική). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κουλουράκια, το γλυκό πορτοκάλι, τα αμύγδαλα, το λικέρ (ή το κονιάκ), το λάδι και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε το μείγμα, απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα και σκεπάζουμε με άλλη μία λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μεταφέρουμε το μείγμα στον πάγκο εργασίας, αφαιρούμε τις λαδόκολλες και με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε σε μικρούς κύβους. 

TIP: Για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αφού σκεπάσετε το μείγμα με τη λαδόκολλα και προτού το βάλετε στο ψυγείο, «απλώστε» το με έναν πλάστη.  

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ: Φτιάξτε τα σοκολατάκια σας με οποιοδήποτε μπισκότο ή κουλουράκι, ξηρό καρπό ή γλυκό του κουταλιού σάς αρέσει. Επίσης τους πηγαίνει πολύ η σοκολάτα γάλακτος, αλλά και η λευκή.

ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr