Τάρτα με παγωτό και γλυκό κουταλιού
<p>Με μπισκότα τζίντζερ ή κάποιο άλλο μπισκότο τύπου cookies</p>
ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΠΡΟΕΡΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2 ώρες
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΓΟΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
400 γρ. μπισκότα τζίντζερ ή κάποιο άλλο μπισκότο τύπου cookies (όχι σοκολάτα)
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ. γλυκό του κουταλιού ντομάτα
500 γρ. παγωτό γιαούρτι ή βανίλια
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
ΒΑΣΗ
1.Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν σκόνη.
2.Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αναμειγνύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
3.Κρατάμε 4 κ.σ. από το μείγμα της βάσης στην άκρη και το υπόλοιπο το αδειάζουμε σε μια φόρμα τάρτας και το στρώνουμε ομοιόμορφα καλύπτοντας καλά τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας.
4.Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
ΓΕΜΙΣΗ
5.Στραγγίζουμε καλά το γλυκό του κουταλιού ντομάτα και κρατάμε το σιρόπι.
6.Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
7.Βάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε καλά.
ΣΥΝΘΕΣΗ
8.Αδειάζουμε το παγωτό στη βάση της τάρτας, απλώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά.
9.Πασπαλίζουμε με το μείγμα της βάσης που κρατήσαμε, περιχύνουμε με το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr