Για 8 άτομα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄      
ΨΗΣΙΜΟ: 25΄      
ΒΡΑΣΙΜΟ: 5΄      
ΑΝΑΜΟΝΗ: 3 ώρες + 30΄     

Υλικά 
Για το παντεσπάνι
7 αβγά
3\4 κούπας λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο) 
3\4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
½ κούπα κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
1 δόση κρέμα βανίλιας 

Για το σιρόπι
1 κούπα κρασί Marsala 
1/3 κούπας λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
Για το γαρνίρισμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 κούπα αμύγδαλα, καβουρντισμένα 
και χοντροκομμένα 
κανέλα
 
Εκτέλεση 
Παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (στον αέρα). Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Σε ένα στρογγυλό ταψί (διαμέτρου περίπου 23 εκ.) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώνουμε πολύ καλά την επιφάνειά του και τα πλαϊνά. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και ξεφορμάρουμε. Με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε σε τρεις δίσκους. 

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το κρασί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σύνθεση: Σε ένα γυάλινο, στρογγυλό μπολ (διαμέτρου 20-25 εκ.) στρώνουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Με ένα πινέλο ποτίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι. Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 

Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 5-10 λεπτά, μέχρι να σφίξει (ελαφριά σαντιγί). Γαρνίρουμε με σαντιγί, αμύγδαλα και κανέλα και σερβίρουμε. 
  
Tip: Αντί για κρασί Μarsala μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό Sherry Amontillado, ένα Port, ένα Madeira, ή κάποιο από τα γλυκά κρασιά της Σάμου. Ακόμη, μπορείτε να αναμείξετε λευκό ξηρό κρασί με μπράντι.