ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄      
ΨΗΣΙΜΟ: 20΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 5 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ: €2,40 η μερίδα  

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
10 γρ. ζελατίνη
250 ml φρέσκο γάλα πλήρες, 3,5% λιπαρά
ξύσμα από 1 λάιμ (μοσχολέμονο) ή λεμόνι, ακέρωτο
370 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη
500 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
230 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, 
σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
½ λοβός βανίλιας, τα σποράκια ή 1 δόση βανιλίνη ή 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα), τριμμένο 

Εκτέλεση
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: Σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο παγωμένο νερό ρίχνουμε τη ζελατίνη για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα και το ξύσμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε, ώστε να απομακρύνουμε το ξύσμα. Αφαιρούμε τη ζελατίνη από το μπολ, στύβουμε με τα χέρια, ώστε να στραγγίξει, τη ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα, μέχρι να λιώσει. Σε μπεν μαρί (μπολ εφαρμοσμένο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σοκολάτα και από πάνω το μείγμα του ζεστού γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή σπάτουλα, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε να χλιάνει για 5-10 λεπτά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει, τη ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα. Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκια ή ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. 

ΜΠΙΣΚΟΤΟ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω απλώνουμε τη ζύμη (με τα χέρια ή με τον πλάστη) σε φύλλο πάχους 1 εκ. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις) και ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά. Χοντροκόβουμε το μπισκότο με τα χέρια και πασπαλίζουμε τη μους λίγο πριν από το σερβίρισμα.