ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40´ 
ΨΗΣΙΜΟ: 15´ 
ΑΝΑΜΟΝΗ: 6 ώρες

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΓΟΣ

Υλικά 
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΡΥΔΑΣ
8 ασπράδια αβγών (περίπου 250 γρ.)
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα, με τη φλούδα τους
80 γρ. καρύδα, τριμμένη
120 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ. λευκή κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 
250 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι, ακέρωτο
6 φέτες ανανά, χοντροκομμένες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
100 ml κρέμα λευκής σοκολάτας
100 ml κρέμα γάλακτος, σε παχύρρευστη μορφή

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
3-4 φέτες ανανά, λεπτοκομμένες
3-4 κορυφές δυόσμου ή βασιλικού 
50 γρ. καρύδα, τριμμένη

Εκτέλεση
ΒΑΣΗ ΚΑΡΥΔΑΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα με έντονες κορυφές.
Στο μπλέντερ χτυπάμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. 
Τα ανακατεύουμε με την τριμμένη καρύδα και τα προσθέτουμε στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Τέλος, ενσωματώνουμε τη ζάχαρη άχνη, ρίχνοντάς τη σιγά σιγά σαν βροχή, ανακατεύοντας συγχρόνως.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί φούρνου παραλληλόγραμμο, στρωμένο με λαδόκολλα. Προσπαθούμε να το απλώσουμε ομοιόμορφα και να του δώσουμε το παραλληλόγραμμο σχήμα του ταψιού αφήνοντας λίγο περιθώριο γύρω γύρω.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να σκληρύνει λίγο. Το αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα, όπως είναι, σε ρολό για να του δώσουμε σχήμα. 
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για περίπου 1 ώρα.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια, εκτός φωτιάς, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει. 
Στο μίξερ χτυπάμε λίγα λεπτά το τυρί μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν τα υλικά. 
Βγάζουμε στην άκρη 100 ml από την κρέμα και στην υπόλοιπη προσθέτουμε τον ανανά και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να δέσει.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Προσθέτουμε στα 100 ml της κρέμας που κρατήσαμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά οι δύο κρέμες. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.

ΣΥΝΘΕΣΗ
Ανοίγουμε σιγά σιγά το ρολό που έχει κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα με τον ανανά. 
Διπλώνουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο (χωρίς τη λαδόκολλα αυτή τη φορά), το τυλίγουμε σε μια καθαρή λαδόκολλα ή με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να δέσει.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Βγάζουμε από το ψυγείο τον κορμό, κόβουμε τις δύο άκρες και απλώνουμε την κρέμα επικάλυψης με ένα κουτάλι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια, σχηματίζοντας μικρές κορυφές. 
Τοποθετούμε τις φέτες ανανά, βάζουμε μία κορυφή δυόσμου ή βασιλικού στο κέντρο της κάθε φέτας, πασπαλίζουμε με την καρύδα και σερβίρουμε.