Υλικά
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
5 φλ. ζωμό κότας ή βοδινού, ή νερό
2 φλ. τραχανά ξινό ή γλυκό (όποιος σας αρέσει)
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φύλλα, ψιλοκομμένα, ή 1 κ.σ. ξερό
αλάτι &  πιπέρι 
200 γρ. φέτα σκληρή πικάντικη, σε κυβάκια 1 εκ.
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνι 
καλαμποκάλευρο ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον τραχανά και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται αλατίζουμε. Επειδή θα προσθέσουμε και τη φέτα, το αλάτι θέλει προσοχή. Ανακατεύουμε στην αρχή συνέχεια γιατί ο τραχανάς κολλάει εύκολα. Επειτα από περίπου 15 λεπτά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν είναι έτοιμος –να κρατάει ελάχιστα στο δόντι και να έχει γίνει λίγο πηχτή σούπα– αποσύρουμε από τη φωτιά.

ΦΕΤΑ: Περνάμε τα κυβάκια από ένα βαθύ πιάτο με νερό και τα μεταφέρουμε σε πιάτο γεμάτο καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με τη γλυκιά πάπρικα. Τα γυρνάμε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές για να κάνουν ωραία κρούστα. Σε αντικολλητικό τηγάνι με 2-3 κ.σ. καυτό ελαιόλαδο, και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγα λίγα τα κυβάκια φέτας. Τα γυρίζουμε με σπάτουλα ξύλινη ή σιλικόνης, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για περίπου 1-2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τραχανά στα πιάτα, μοιράζουμε τη φέτα, πασπαλίζουμε με θυμάρι και σερβίρουμε.

TIP: Η σούπα τραχανά όσο μένει πήζει και στο τέλος γίνεται συμπαγής. Σερβίρετέ τη ζεστή. Αν χρειαστεί να τη ζεστάνετε, προσθέστε καυτό νερό ή ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση.

ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr