Ένα κλασικό ορεκτικό, που με λίγες τηγανιτές πατάτες γίνεται και κυρίως πιάτο. Παλιότερα τα καλοκαίρια, έμπαιναν καθημερινά σε ταπεράκια και πήγαιναν παραλία· ναι τα τηγανιτά κεφτεδάκια είναι πλέον κομμάτι της ελληνικής παράδοσης.

Λατρεμένη παράδοση!

Υλικά:

800 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλο  κρεμμύδι τριμμένο και στραγγισμένο
1-2 σφηνάκια ούζο
2 χτυπημένα αβγά
4 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι
αλεύρι
σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ένα βράδυ πριν ενώνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πλάθετε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να μοιάζει με ζύμη. Μόλις τελειώσετε με την διαδικασία τοποθετείτε τον κιμά στο ψυγείο για να μαριναριστεί.

Πρέπει να έχει μία υγρασία για να γίνουν οι κεφτέδες αφράτοι. Την επόμενη μέρα πλάθετε τους κεφτέδες βρέχοντας κάθε λίγο τα χέρια σας και τους περνάτε από το αλεύρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το σπορέλαιο και τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν.

Συνδυάζονται καταπληκτικά με τζατζίκι.