Ο φούρνος μικροκυμάτων έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια τη θέση του στις περισσότερες κουζίνες, με τους περισσότερους να ξαναζεσταίνουν περισσεύματα φαγητού.

Το μυστικό για να βεβαιωθείτε ότι θα φάτε με ασφάλεια βρίσκεται στο μαγείρεμα, την καθαριότητα, την ψύξη και τη διασταυρούμενη μόλυνση ή αποφυγή της, όπως αναφέρει η Mirror.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα τρόφιμα να μαγειρευτούν επιμελώς και ιδιαίτερα το κρέας προκειμένου να σκοτωθούν όλα τα επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να περιέχει.

Όταν όμως πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό, θα πρέπει να προσέχετε να μην το ξαναζεσταίνετε πάνω από μια φορά. 

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε να ξαναζεσταίνετε:

Σέλινο
Αυγά
Σπανάκι
Μανιτάρια
Πατάτες
Κοτόπουλο
Παντζάρια
Ρύζι