Είμαι φοιτήτρια και, ως φοιτήτρια, δεν έχω χρόνο για πολύπλοκες συνταγές. Από την άλλη αποφεύγω να παραγγέλνω απ'έξω, γιατί το μαγείρεμα στο σπίτι, εκτός από υγιεινό τρόπο ζωής, αποτελεί και τον μεγάλο μου έρωτα! Έτσι,επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου για μακαρόνια με σολομό.

Τι χρειαζόμαστε:

200 γρ. μακαρόνια Linguini

1 φιλέτο σολομού φρέσκο ή κατεψυγμενο, αλλα ΟΧΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ, κομμένο σε μικρά κομμάτια

400 γρ. κρέμα γάλακτος light

2 μεσαία κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κλωναράκια άνηθο

λίγο κρασί

αλάτι

μαύρο πιπέρι

ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το σκόρδο σε μικρά κομματάκια (όχι στο multi).

Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σολομό.

Αφού ασπρίσει και ο σολομός τα σβήνουμε με κρασί, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι

Αφού πιούν το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να κιτρινίσει και να δέσει.

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίσει τα μακαρόνια.

Προσθέτουμε λοιπόν και τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατέβουμε για λίγο. Είναι έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν τα μακαρόνια να είναι αλ ντέντε (όχι πολύ βρασμένα)