Ποιοι είναι οι χειρότεροι οδηγοί του κόσμου;

Στη λίστα Top 10 από 80 περίπου χώρες και στις 5 ηπείρους αυτές οι χώρες είναι στις δέκα πρώτες.
1. Ινδία
2. Κίνα
3. Ινδονησία
4. Πακιστάν
5. Βιετνάμ
6. Ιράν
7. Αίγυπτος
8. Κένυα
9. Μπουρούντι
10. Βολιβία
Αν και η λίστα δεν έχει επιστημονική βάση, βασίζεται καθαρά στην αίσθηση κινδύνου ή ανασφάλειας που αισθάνεσαι οδηγώντας σ’ αυτές τις χώρες. 
Χρονικά καλύπτει την από το 2007 έως το 2010.  

Όπως αναφέρει το newsauto πολύ ενδιαφέρον πως οδηγούν στην Κίνα: οι άνθρωποι, οι συνήθειες, οι νόμοι περί ειδικής ασφάλειας και βέβαια τα αυτοκίνητα αλλάζουν χρόνο με το χρόνο, ειδικά σε χώρες που αναπτύσσονται ραγδαία. Η Κίνα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με του ’99 ή του 2005. Το ερώτημα είναι: γίνεται καλύτερη η κατάσταση εκεί ή χειροτερεύει;

Υπάρχουν όμως κάποιες σταθερές. Η χειρότερη χώρα για να οδηγήσεις αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα είναι η Ινδία! Οι στατιστικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναδεικνύουν άλλες χώρες ως πρωταθλητές οδικής ανασφάλειας, όμως η Ινδία είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος εφιάλτης κάθε οδηγού που έχει ταξιδέψει σοβαρά έξω από τον ανεπτυγμένο οικονομικά κόσμο,

Για την Ινδία θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο με εμπειρίες. Κάναμε 10.000 χιλιόμετρα σε τρεις μήνες εκεί και – πιστέψτε με – όταν φτάσαμε στο λιμάνι του Τσενάι για να βάλουμε το αυτοκίνητο σε κοντέινερ, σκύψαμε και φιλήσαμε την άσφαλτο. Όχι τόσο για το ότι δεν πάθαμε κάτι εμείς, όσο επειδή δεν σκοτώσαμε ή τραυματίσαμε κανένα. Κάτι που φάνταζε πιθανό, κάθε δευτερόλεπτο οδήγησης στην Ινδία!

Κάθε δευτερόλεπτο στη χώρα αυτή ακούς τουλάχιστον 4-5 κορναρίσματα ενώ κάποιος πεζός, ποδηλάτης, τρίκυκλο, αγελάδα, φορτηγό ή μαϊμού, πετιέται μπροστά σου ή στο πλάι σου τελευταία στιγμή, χωρίς καν να κοιτάξει.
Έτσι για να μην παραπονιόμαστε για τις συνήθειες των οδηγών στην Ελλάδα.