Είναι πολύ απλό, και αξίζει να το δοκιμάσεις.

Υλικά συνταγής

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς 1 κιλό αρνί φιλέτο από μαλακό κομμάτι κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια  για να καρφωθούν στα ξυλάκια

Επίσης θα χρειαστείς

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 ντομάτα κομμένη σε κομμάτια

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

2 κουτάλια ξίδι

2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

λίγο αλάτι

1 κουταλιά τζίντζερ τριμμένο

2 κουταλιές πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τα συνηθισμένα σουβλάκια είναι από χοιρινό κρέας. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και εξίσου γευστικά αρνίσια σουβλάκια, αρκεί να προσέξουμε το κομμάτι του αρνιού να δίνει μαλακό κρέας μετά το ψήσιμο.

Καταρχήν, πλένουμε το αρνίσιο κρέας καλά, το στραγγίζουμε και, αν δεν το έχει κάνει ο κρεοπώλης μας, το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.

Μετά το βάζουμε σε μια απλάδα, όπου ραντίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σε ένα βαζάκι, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το κρασί, το ξίδι, και το πιπέρι για να φτιάξουμε τη μαινάδα. 

Περιχύνουμε με αυτήν τα αρνίσια κομματάκια και μετά τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να απορροφήσουν τα υγρά της μαρινάδας.

Στη συνέχεια, περνάμε τα κομματάκια του αρνιού στα σουβλάκια (χωρίς να τα πολυσφίγγουμε).

Παράλληλα, ετοιμάζουμε φωτιά με μπόλικα κάρβουνα. Μόλις έχουν αρπάξει για τα καλά, τα αραιώνουμε, και ψήνουμε τα αρνίσια σουβλάκια πάνω σε σχάρα την οποία έχουμε "περάσει" με ένα λεμόνι για να είναι καθαρή.

Το ψήσιμο στα αρνίσια σουβλάκια θέλει 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών και τη θράκα. Προσοχή, μην σας αρπάξουν και μείνουν άψητα μέσα!

Τέλος, σερβίρουμε τα αρνίσια σουβλάκια σε πιατέλες με ντοματούλα και κρεμμύδι κομμένα σε φέτες. Καλή μας όρεξη!

Θυμήσου ότι θα χρειαστείς:

Yλικά: Αρνί, Πιπέρι, Κρασί, Ξίδι, Τζίντζερ, 

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: Τρεις ωρίτσες προετοιμασία