Νούντι με σπανάκι, φέτα και λευκή σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη 

Συστατικά
200 γρ. φέτα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. σπανάκι
2 αυγά
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. (και λίγο ακόμα)
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ. κρέμα γάλακτος

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα κατσαρολάκι με νερό βράζουμε για 1 λεπτό το σπανάκι. Το βγάζουμε από το κατσαρολάκι κρατώντας το νερό και το παγώνουμε αμέσως βάζοντάς το σε κρύο νερό σε ένα μπολ που έχουμε δίπλα μας. Το στραγγίζουμε και το σκουπίζουμε με χαρτί για να φύγουν όλα τα νερά. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο μπολ τρίβουμε τη φέτα μαζί με τη γραβιέρα, τα αβγά χτυπημένα, το σκόρδο, το αλεύρι, τα μπαχαρικά  και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε αλεύρι πάνω στον πάγκο.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και κάνουμε γραμμές από τη ζύμη πάνω στον πάγκο!
Σε ένα ταψί βάζουμε αρκετό αλεύρι επίσης. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι κομματάκια από τη ζύμη μήκους 1-2 εκ. και τα βάζουμε στο ταψάκι με το αλεύρι, κουνώντας το ταψί καλά έτσι ώστε να πάει το αλεύρι παντού.
Μπορούμε τώρα να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για μία μέρα έτσι ώστε να τα βράσουμε τη στιγμή που τα θέλουμε.
Στην κατσαρόλα που έχουμε κρατήσει το νερό αφήνουμε να πάρει βράση, αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγα-λίγα τα νούντι εκεί μέσα. Είναι έτοιμα όταν σηκωθούν στην επιφάνεια. Τότε τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τα ανακινούμε για να μην κολλήσουν.
Για τη σάλτσα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο ολόκληρο μέχρι να πάρει καλό χρώμα, ώστε να αρωματιστεί η σάλτσα μας, και μετά το αφαιρούμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα νούντι, τα φέρνουμε μία βόλτα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, διορθώνουμε με αλατοπίπερο άν χρειάζεται και όταν πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ:akispetretzikis.com