Υλικά:

160 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 
365 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη 
1 κ.γ. ρούμι ή λικέρ πορτοκάλι  
380 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και κομμένα στη μέση

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε προτού πάρει βράση και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Με μια σπάτουλα ή μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε το ρούμι (ή το λικέρ) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να κρυώσει καλά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια (σε μέγεθος καρυδιού). Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τα φιστίκια Αιγίνης και βουτάμε κάθε σοκολατάκι ώστε να καλυφθεί η μισή επιφάνειά του με φιστίκι.