Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό μοσχάρι κομμένο μπουκιές

1 κρεμμύδι ξερό

1 pummaro

αλάτι, πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

6-7 κόκκους μπαχάρι

2 ξυνόμηλα

1/2 κιλό κάστανα βρασμένα & καθαρισμένα

Λάδι

1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

1/4 ποτήρι του κρασιού ξύδι

Τώρα ήρθε η ώρα της εκτέλεσης:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι.

Κατόπιν τσιγαρίζουμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και κατόπιν ρίχνουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται (ανάλογα αν είναι απλή κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας).

Βράζουμε τόσο ώστε το κρέας να είναι έτοιμο για φάγωμα.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα κάστανα.

Αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα (όχι πολύ ώρα για να μη λιώσουν τελείως τα μήλα)και είναι έτοιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανητές αλλά αν σας αρέσουν οι γλυκιές γεύσεις ταιριάζει τέλεια με πουρέ γλυκοπατάτας