Θα σας ενθουσιάσει αρκεί να σας αρέσουν οι αγκινάρες

Τι χρειαζόμαστε:

1 μπούτι αρνίσιο 800 γραμμάρια περίπου

8 αγκινάρες

4 καρότα κομμένα ροδέλες

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι μάραθο

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κούπας ελαιόλαδο

χυμό 2 λεμονιών

2 αυγά

150 γραμμάρια αρακά (προαιρετικά)

αλάτι - πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει

Έχουμε το μπουτάκι κομμένο σε μερίδες, το βάζουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις μεριές

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και τον μάραθο Αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα και τις αγκινάρες

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι

Ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου. Θα το δείτε εάν έχει ψηθεί

Στην συνέχεια χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού και το προσθέτουμε στο μείγμα λεμονιού και αυγών, χτυπάμε να ανακατευτούν καλά και το προσθέτουμε στο φαγητό Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και είναι έτοιμο

Εάν θέλουμε την σάλτσα του φαγητού πιο δεμένη μπορούμε την ώρα που ετοιμάζουμε το αυγολέμονο να βάλουμε 1 1/2 κ σ κόρν φλάουερ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν το αρνί δεν είναι γάλακτος καλό θα είναι να το βάλουμε να βράσει μόνο του για 1/2 ώρα και μετά να βάλουμε τα άλλα υλικά μας