Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.
 
Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε πριν από λίγο καιρό μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα.
 
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:
 
-Μήλα
 
-Ροδάκινα
 
-Νεκταρίνια
 
-Φράουλες
 
-Σταφύλια
 
-Σέλερι
 
-Σπανάκι
 
-Κόκκινες πιπεριές
 
-Αγγούρια
 
-Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)
 
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:
 
-Αβοκάντο
 
-Καλαμπόκι
 
-Ανανάς
 
-Λάχανο
 
-Αρακάς κατεψυγμένος
 
-Κρεμμύδια
 
-Σπαράγγια
 
-Μάνγκο
 
-Παπάγια
 
-Ακτινίδια
 
-Μελιτζάνες
 
-Γκρέιπφρουτ
 
-Πεπόνι
 
-Κουνουπίδι
 
-Γλυκοπατάτες