Το γνωστό μοντέλο και μέλος της ΟΝΝΕΔ Έλλη Παπαγγελή, παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης, συνέντευξη στην "Κοινωνική" όπου μιλάει για όλους και για όλα. 

Μεταξύ άλλων αναφερόμενη στα εσωκομματικά της ΝΔ τονίζει πως "στην παράταξη επιβάλλεται να γίνουν ριζικές αλλαγές, με σεβασμό στη μακροχρόνια πορεία και οδηγό τις Αρχές και τα οράματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να εκσυγχρονιστεί. Όχι να μένει προσκολλημένη στο παρελθόν. Ο νέος αρχηγός, όποιος κι αν είναι, θα ήταν καλό, να φέρει μια πλήρη ανανέωση. Ανανέωση και σε ιδέες ή προτάσεις αλλά και στα κομματικά στελέχη και τους μηχανισμούς".

Διαβάστε τη συνέντευξη

-Έλλη, αφού σε ευχαριστήσουμε για αυτή τη συνέντευξη, θα θέλαμε να μάθουμε πως ένας νέος άνθρωπος όπως εσύ, που ασχολείται με τα κοινά, βλέπει τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Αρχικά να σας ευχαριστήσω με τη σειρά μου για τη φιλοξενία σας σε αυτό το ξεχωριστό τεύχος. Γενικά, είμαι απογοητευμένη με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Η γενιά μου πληρώνει τα λάθη των προηγούμενων γενεών σχετικά με τη νοοτροπία που επικρατούσε στην οικονομική διαχείριση σε όλα τα επίπεδα. Δυσκολευόμαστε να βρούμε δουλειά, να επενδύσουμε στην επιχειρηματικότητα. Αναγκαζόμαστε να φύγουμε στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Πρέπει λοιπόν να μας δοθεί η ευκαιρία να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Μόνο εμείς οι νέοι μπορούμε να αλλάξουμε πια την κατάσταση.

-Πώς φαντάζεσαι αυτή την αλλαγή;

Πρέπει να απαλλαγούμε από σκέψεις και «φιλοδοξίες» που μας έφτασαν εδώ όπως: κάθομαι και πληρώνομαι από το κράτος ή σπουδάζω μέχρι τα 35 μου. Οφείλουμε οι νέοι να γίνουμε (πιο) παραγωγικοί. Να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αναλογεί στην πολιτική σκηνή της χώρας, να τοποθετούμαστε δημόσια. Το internet άλλωστε μας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Με λίγα λόγια, το παρόν είμαστε εμείς. Εμείς οφείλουμε να εργαστούμε για το μέλλον που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

- Δραστηριοποιείσαι σε ένα χώρο ιδιαίτερα προβεβλημένο και σίγουρα θα έχεις επαφές με τις “συνθήκες εκτός Ελλάδας”. Επιμένεις όμως «ελληνικά»; Τι σε κρατάει εδώ;

Κι όμως δουλεύω συχνά και πολύ στο εξωτερικό. Προτιμώ να ταξιδεύω συνέχεια και να πηγαινοέρχομαι παρά να μετακομίσω μόνιμα και να εγκαταλείψω την Ελλάδα. Εδώ βρίσκονται η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Πέρα από τους ανθρώπους και τις αναμνήσεις που έχω, με κρατάει η ίδια η Ελλάδα. Έχω ταξιδέψει ανά τον κόσμο και σε διαβεβαιώνω ότι  δύσκολα συναντάς αντίστοιχες εικόνες και τόπους που συνδυάζουν τη φυσική ομορφιά με τον πολιτισμό και την ιστορία.

- Θα κάνεις ένα σχόλιο και για τα εσωκομματικά της ΝΔ;

Στην παράταξη επιβάλλεται να γίνουν ριζικές αλλαγές, με σεβασμό στη μακροχρόνια πορεία και οδηγό τις Αρχές και τα οράματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να εκσυγχρονιστεί. Όχι να μένει προσκολλημένη στο παρελθόν. Ο νέος αρχηγός, όποιος κι αν είναι, θα ήταν καλό, να φέρει μια πλήρη ανανέωση. Ανανέωση και σε ιδέες ή προτάσεις αλλά και στα κομματικά στελέχη και τους μηχανισμούς.

-Υπάρχει κάποιος υποψήφιος που θεωρείς ικανότερο;

Είναι δύσκολο να εξιδανικεύσω κάποιον. Καθένας από τους τέσσερις έχει μερικές από τις ικανότητες που πρέπει να ‘χει ο ηγέτης της παράταξής μας. Άλλωστε αν εκθειάσω κάποιον, θα είναι σα να λέω τι σκοπεύω να ψηφίσω και η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι – από το νόμο- μυστική. (γέλια)

-Τι είναι αυτό που σε «χαλάει» όταν βλέπεις τους πολιτικούς στην τηλεόραση;

«Νευριάζω» όταν βλέπω στελέχη κομμάτων ή φορέων να φοβούνται να μιλήσουν, να εξωτερικεύσουν τις πραγματικές σκέψεις ή θέσεις τους απέναντι σ’ εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, θεωρώ πως πρέπει να σταματήσουν όλοι να χρησιμοποιούν τη λεγόμενη « ξύλινη γλώσσα». Η επανάληψη κλισέ εκφράσεων, η σοβαροφάνεια και η χρήση δυσνόητων όρων είναι «πολιτικάντικα τρικς» που ανήκουν σε άλλες δεκαετίες. Ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο, ο κόσμος έχει ανάγκη από λίγα, απλά και ειλικρινή λόγια.

-Ποια είναι η άποψή σου για την «πολιτική των social media»; Υπουργοί έχουν «ξηλωθεί» για αναρτήσεις τους ενώ στο παρελθόν και δικές σου αναρτήσεις έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης.

Ο καθένας, ανεξάρτητα από τη θέση που έχει στην κοινωνία, μπορεί να κάνει χρήση των social media και να δηλώνει ελεύθερα τη γνώμη του. Αρκεί να μην προσβάλει κανέναν και οι δηλώσεις του να είναι ευπρεπείς. Ωστόσο, ορισμένοι απομονώνουν ή διαστρεβλώνουν φράσεις και τις παρουσιάζουν όπως θέλουν. Προσωπικά δεν έχω προσβάλει ή θίξει κανέναν. Δεν έχω συμπεριφερθεί πχ ρατσιστικά ποτέ.

-Πρόσφατα σε συνέντευξή σου αποποιήθηκες τον όρο «sexy ΟΝΝΕΔίτισσα». Ο τίτλος όμως ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να «πουλάει». Θεωρείς ότι μπορεί να επηρεάσει την πορεία σου στην πολιτική;

Είναι αλήθεια πως αυτός ο τίτλος δε μου αρέσει καθόλου. Είναι δύο τίτλοι παράλληλοι μεταξύ τους . Οι φωτογραφήσεις και κατ’ επέκταση ο χαρακτηρισμός «σέξι» είναι κομμάτι της δουλειάς μου, ως μοντέλο και όχι ως πολιτικό πρόσωπο. Από την άλλη είμαι μέλος στην ΟΝΝΕΔ εδώ και πολλά χρόνια ενώ ως φοιτήτρια ανήκα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πριν καν ξεκινήσω το μόντελινγκ. Αν μακροπρόθεσμα ασχοληθώ με τα κοινά πιο ενεργά, δε θέλω να εξελιχθώ εξαιτίας της δουλειάς μου. Θέλω να με κρίνουν και να εξελιχθώ βάσει αυτών που θα προσφέρω στην πολιτική σκηνή.

-Σε ποιον τομέα θα ήθελες να προσφέρεις;

Ο τίτλος σπουδών μου είναι «Ιστορικός – Αρχαιολόγος και Ιστορικός τέχνης», μπορώ, με βεβαιότητα, να προσφέρω στον πολιτισμό σε συνδυασμό με τον τουρισμό ή την προώθηση της ιστορίας μας. Το γεγονός ότι ενημερώνομαι και έχω άποψη για τα οικονομικά της χώρας ή λόγου χάρη την πράσινη ενέργεια δεν αρκεί να εργαστώ σ’ αυτούς τους τομείς.

-Τι εικόνες έχεις από τον Πειραιά;

Ο Πειραιάς είναι η πόλη που λατρεύω περισσότερο στην Αττική. Μου αρέσουν ιδιαίτερα η περιοχή της Καστέλλας και το Νέο Φάληρο. Ομολογώ πως αν και δεν είμαι Ολυμπιακός, η ατμόσφαιρα γύρω από το στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, όταν έχει αγώνα, είναι μαγική! Επίσης είναι η πόλη που επισκέπτομαι πιο συχνά τις Κυριακές. Οι ταβέρνες στην Πειραϊκή είναι από τα αγαπημένα μου στέκια.

-Πώς βλέπεις επαγγελματικά το μέλλον σου;

Για τα επόμενα δύο χρόνια θα συνεχίσω να ασχολούμαι αυστηρά με το μόντελινγκ. Έπειτα σκοπεύω να δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά και να δημιουργήσω κάτι δικό μου.

-Βγάλαμε δηλαδή είδηση;

Ναι! Γενικότερα όμως, σκέφτομαι να επεκτείνω τις σπουδές μου και να ξεκινήσω μια ακόμα ξένη γλώσσα. Αυτό πιστεύω πως θα με βοηθήσει και στην ενασχόλησή μου με την πολιτική αλλά και στα επιχειρηματικά μου σχέδια. Όταν λέω επιχειρηματικά σχέδια να διευκρινίσω πως δεν μιλάω για την πολιτική. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ την πολιτική επάγγελμα. Η πολιτική πρέπει να σχετίζεται με την ανιδιοτελή και αφιλοκερδή προσφορά στον τόπο μας.

-Δώσε μας και μία δική σου ευχή για τους αναγνώστες μας!

Εύχομαι στους αναγνώστες της Κοινωνικής να έχουν όμορφες γιορτινές στιγμές. Να έχουν πάνω απ’ όλα υγεία! Να ‘ναι πάντα πλήρεις σε προσωπικό επίπεδο και φυσικά να αγαπούν και να φροντίζουν την πανέμορφη πόλη τους!