Υλικά

Πατάτες 6 τεμ μεγάλες
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μύδια ψίχα 300 γρ
Κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Νερό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Λεμόνι χυμό από 1/2 λεμόνι
Ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανός - άνηθο 2 κλωναράκια ψιλοκοκομμένα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για περίπου 6-8 λεπτά. Τις βγάζουμε σε σουρωτήρι να κρυώσουν λίγο και με μαχαίρι και κουταλάκι (ή με το ειδικό μηχάνημα), αδειάζουμε οριζόντια την ψίχα της πατάτας και την ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε την ψίχα από τις πατάτες στο ελαιόλαδο σε τηγάνι βαθύ, προσθέτουμε την πάπρικα γλυκιά και καυτερή να αφήσει το άρωμα της, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, βάζουμε και τις ολόκληρες πατάτες να καβουρδιστούν ελαφρώς, να μαλακώσουν  και να αποκτήσουν λίγο χρώμα, ενώ στην συνέχεια τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε φαρδιά κατσαρόλα. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα υλικά στο τηγάνι,προσθέτουμε τα μύδια,τα σοτάρουμε,προσθέτουμε το κύμινο,αλάτι- πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να ψηθούν για 10-12 λεπτά. Κλείνουμε την φωτιά και με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα μας. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα στην κατσαρόλα με τις πατάτες και σε μέτρια θερμοκρασία ψήνουμε για περίπου 25- 30 λεπτά. Προς το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη , τον μαϊντανό κι άνηθο. Θέλουμε να μείνει με ζουμάκι το φαγητό μας ενώ σερβίρεται ζεστό.