Ο 85χρονος αρχιμανδρίτης πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος που έχει βοηθήσει πολλούς κρατούμενους σε φυλακές, μίλησε για τα όσα έζησε από κοντά με τον διαβόητο κακοποιό:

"Είναι σε μια κατάσταση καλής μετανοίας. Διαβάζει θρησκευτικά βιβλία.

Έγινε θεολόγος θα έλεγα. Αν κάποιος μιλούσε μαζί του, θα του έδινε την εντύπωση ότι κατέχει θεολογικές γνώσεις και θέλει να γίνει μοναχός. Όταν βγει από τις φυλακές θα γίνει μοναχός, θα πάει κατευθείαν στο Άγιο Όρος. Εξέφρασε την σκέψη αυτή. Εγώ τον κοινωνώ για να του δείξω ότι ο Θεός δεν τον έχει ξεχάσει. Ο Θεός ήρθε πρώτα για τους αμαρτωλούς", είπε χαρακτηριστικά. 

Ο γέροντας έχει συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάσσαρη και φροντίζει μία - δύο φορές τον χρόνο να τον επισκέπτεται στη φυλακή "Γκέρλας" για να εξομολογείται. "Διαβάζει πολύ, έχει όλα τα βιβλία της Εκκλησίας. Με το κομποσκοίνι, το βράδυ, κάνει πολλές μετάνοιες για τις ψυχές των σκοτωμένων, για τα ορφανά παιδιά και τις χήρες γυναίκες. Για όλα τα πρόσωπα που έτυχε να αδικήσει" λέει ο πατέρας Γερβάσιος και προσθέτει:

Με παίρνει τηλέφωνο, μου λέει πώς περνάει την ημέρα του, τι διάβασε... Δεν ξέρει πότε θα αποφυλακιστεί, όμως από το μυαλό του περνάει η ιδέα, εάν βγει, να επιστρέψει στην Ελλάδα. Στην Αθήνα δεν θέλει να πάει, γιατί δεν θέλει να δει την παρέα του. Σκέφτεται να πάει στο Άγιο Όρος συνοδεία με έναν γέροντα και πέντε - έξι μοναχούς για να μην ξανακάνει στη ζωή του το θέλημα το προσωπικό του".