Υλικά:

1 παντεσπάνι βανίλια 

Για το σιρόπι:
250 ml καφέ φίλτρου που θα φτιάξουμε με 250 ml νερό+1 μεζούρα καφέ
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή Tia Maria)

Για την κρέμα:
1 κουτί φυτική σαντιγύ (τύπου Morfat) που έχουμε βάλει για λίγες ώρες στο ψυγείο
1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. νες καφέ στιγμής  (σκόνη)
300 γρ. κρέμα τυρί μασκαρπόνε
2 κ.σ. ποτό
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη διακόσμηση: καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ και νιφάδες σοκολάτας