Υλικά

Φιλέτα κοτόπουλο 5 τεμ κομμένα σε λεπτές φέτες
Σπανάκι 600 γρ
Τυρί ταλαγάνι 400 γρ
Μπέικον 5 φέτες
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 ψιλοκομμένα
Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
Αλάτι - πιπέρι

Για το λαδολέμονο

Λεμόνια 2 τεμ τον χυμό τους
Ελαιόλαδο 100 ml

Οδηγίες

Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο,προσθέτουμε το σπανάκι πλυμένο και καλά στραγγισμένο, τον άνηθο και σοτάρουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε για 10 -15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί μας. Γεμίζουμε τις φέτες από τα φιλέτα με το μείγμα μας, τα τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε τα ρολάκια μας μέχρι να πάρουν ένα ροδαλό χρώμα. Τυλίγουμε τα ρολάκια με τις φέτες μπέικον στερεώνοντας πάλι με οδοντογλυφίδες. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το μπέικον. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες , σερβίρουμε και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.